Up and Down - And in the end it's only round and round and round

Alla inlägg den 23 augusti 2013

Av Sophie - 23 augusti 2013 22:18

Idag när jag (för tredje gången) stod i kassakön inne i affären så stod ett par bakom mig och slängde upp sina varor bakom mina. Jag köpte: Mjölk, äpplen, turkisk yoghurt, filmjölk, gurka, keso och mango. Allt förutom keso, äpplen och mango var eko-varor. De tre som inte var eko fanns helt enkelt endast som icke-ekologiska (äpplen fanns för typ tredubbla priset, ber om ursäkt för det).

Det jag såg av varorna efter mina var på ett ungefär: Två paket lättmjölk, två frysta pajer, light-lätta, coca-cola zero. Ja, ni fattar. Dessa två individer var absolut inte feta, men det skrek ohälsa om dem.


Varför köper man light? Jag tror att jag har svaret. Folk köper light för att de tror att det är nyttigare, bättre för kroppen. Vissa köper light för att de inte bryr sig om alla tillsatser - "bara man håller formen". Sådär tänkte jag nog lite förr. Men nej, inte nu. Jag orkar nästan inte predika om detta omtalade ämne. Men ett tips: kolla in kolhydraterna på mjölkpaketet. Eller sockermängden på din söta yoghurt. Och så vidare, och så vidare. Jämför med varorna som inte är light, helst eko. Om man är så himla rädd för allt fett borde man nog ändå tänka över sin kost. Man kan ju för fan inte komma och tro att det funkar att äta vitt rostbröd med smör & sylt till frukost. Och oboy. Till lunch fiskpinnar med snabbmakaroner eller en fryspaj som kvällsmat. Bearnaise och feta tillbehör. What the fuck? Nej, det vet ju alla att det håller inte, då blir man ju fet. Men om man byter ut smöret mot lätta, mjölken mot lättmjölk och feta yoghurten mot (sockrad) lättyoghurt med 0,5% fett. Då börjar det väl likna något? Nä. Det gör det fan inte. Lägg ner. Ät bra mat. Egentligen vet nästan alla vad man borde ha för kostvanor på ett ungefär iallafall. Det är inte svårt.


Sophie årgång 92

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>
19 besvarade frågor

Arkiv

Sök i bloggen

Blog Statistics Blogglista.se Bloggparaden Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen Bloggar av mammor och gravida Up and Down Bloggparaden Föräldraskap bloggar bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards