Up and Down - And in the end it's only round and round and round

Alla inlägg under januari 2011

Av Sophie - 31 januari 2011 16:03

Idag var jag ju på ultraljudet, gud vad nervös jag var innan. Men det hade jag ju inte alls behövt vara! Bebisarna mår jättebra och de är ungefär 37cm långa båda två. Det är garanterat pojkar, jag fick se hela paketet. Haha. Vikten är på 1,1 kg och 1,2 kg. Så de är nästan lika stora. Barnmorskan hade inte alls en aning om det var enäggs eller tvåäggs. "Det får vi se när de är ett år om ni gör en blodgruppering". Jaha, vad intressant. Men visst, skiljer det jättemycket på dem i vikt och andra saker då är de ju tvåäggstvillingar. Ändå spännande. 

Sen gjorde de ett VUL på min livmodertapp. Den var i kortaste laget sa hon och sjukskrev mig. Skönt! Men lite obehagligt att veta att förlossningen kan starta för tidigt. Antagligen gör den inte det, så som det ser ut just nu. Får jag sammandragningar oftare så ska jag ringa dit, eller om jag får ont. 

Nu ska jag fika med mamma! ;) Bye.

Har förresten bokat veterinärtid till Mimmi på onsdag nästa vecka. Allmänkontroll bara, hon är ju trots allt 18 år.

Av Sophie - 30 januari 2011 19:20

Shoppinglista 

Åka Vagn:

 vagn
täcke 
kudde 
påslakanset 
vagnleksak - vill verkligen ha en sån grej man hänger över bebisen med leksaker som de kan titta på!
hjulskydd - vad är det?

Åka Bil:
babyskydd/bilstol - ska kolla ang om man kan hyra det i början.
solskydd till fönstret - måste man ha det?

Sova gott:
spjälsäng 
spjälskydd
madrass 
täcke 
kudde
lakan 
påslakanset 
leksaksmobil
nattlampa
baby-vakt - vet inte om jag ska ha det, men vore ju helt klart praktiskt.

Sköta om:
skötbord
skötbädd 
våtservetter - sånt smått kan man ju be någon köpa när man ligger på bb eller så.
skumgummitvättlappar
blöjor
blöjhink
leksaksmobil
skötväska

Äta mat:
amnings-BH 
amningskupor 
amningskudde - Måste hitta en som passar till dubbelamning!
bröstpump
nappflaska
flaskborste
modersmjölkersättning

Bada:
badbalja
tvättlappar av froté
babyolja
badhanduk med huva 
badtermometer - oviktigt, man lär sig ju med tiden hur varmt vattnet ska vara.

Kläder stlk 50
bodys 
strumpor - behöver några till.
pyjamas 
byxor
mysdress
mössa 
tossar - vad är det?

Kläder stlk 56
bodys
strumpor
pyjamas
byxor
overall
mössa
tossar

Mini-Apotek:
Inotyol, kräm mot röd bebisrumpa
Renässans, näsdroppar för spädbarn
Panodil, stolpiller för spädbarn
febertermometer
Näs-Frida
Miniderm, kräm mot torr hud

Övrigt:
filt 
bärsjal
babysitter
snuttefilt 
nalle/gosedjur 
napp 
napphållare
handdukar
plastad froté
haklappar



Jag tycker ändå att jag har det mesta, allt på denna listan behöver man ju inte handla innan bebbarna kommer. Dedär krämerna och grejerna från apoteket kan man ju köpa när man märker att det behövs, även napp osv. Det jag behöver nu är lite fler kläder, men min farmor verkar ha köpt en himla massa! Dessutom nagelsax, påslakan (svindyrt ju!) och termometer. Annars har jag nog det mesta :) Annars går det ju verkligen att skicka ut någon släkting om man har glömt något när barnen har kommit. No problems! :D Längtar till ultraljudet...

Av Sophie - 30 januari 2011 13:42

Åh, den kommande veckan kommer att bli underbar känns det som! Slipper skolan nästan hela veckan. 

Måndag - ultraljud, läkartid och årskoll på Synsam.

Tisdag - studiedag.

Onsdag - skola 8-11:15.

Torsdag - skola 9:50-12:25.

Fredag - mammagrupp och vattengympa.


Sköööönt. Längtar som fan tills imorgon, börjar bli lite stressad eftersom de antagligen kommer kolla hur bebisarna ligger. Och jag hoppas att allt är som det ska, men det är det nog. De sparkar ju heela tiden. Hoppas att jag får köpa bilder då också.

Av Sophie - 27 januari 2011 23:01

Gravidpasset var visst fullbokat imorgon, synd! Blir väl att gå en promenad istället då, nåt måste man ju göra. Jag som hatar träning tyckte ju att vattengympan var perfekt haha. Men men. Vill inte vara totalt otränad när jag ska föda, blir ju ännu jobbigare då! Nu ska jag lägga mig, upp vid åtta imorgon och iväg till föräldragruppen. Magen spänner som fan..

Av Sophie - 27 januari 2011 19:08

Japp, äntligen känns det som helg fast man ska upp vid åtta imorgon! Jag har ju inte någon skola på fredag utan går till föräldragruppen. Längtar dit lite faktiskt. :) 

Igår gick jag en liten runda på stan när jag väntade på bussen, skulle köpa bäddset till spjälsängar men det var svindyrt på hemtex så jag struntade i det. Något som vet något billigare ställe? Iallafall så gick jag till H&M och köpte lite bebisgrejer där istället. Blev en tröja+byxor, tofflor, mössa och två par strumpbyxor, mörkblå och ljusblå. Tycker det är så himla gulligt med strumpbyxor på bebisar! Hittade tyvärr inte kläderna på H&Ms hemsida så bilder kan jag inte visa nu. 

Känns galet att barnen kan komma om bara nån månad om de vill födas för tidigt... Men jag längtar, vill att de ska ligga kvar i magen till v 36 iaf, sen får de gärna komma ut och säga hej! Haha ;)

Av Sophie - 25 januari 2011 21:55

Jag måste sitta rak i ryggen för att livmodern inte ska trycka mot revbenen och göra ont som fan. Men när jag sitter rakt så håller jag ju upp ryggen = anstränger mig och får då ont i ryggen istället. Hur fan ska jag göra? Imorgon ska jag till skolan, har kulturhistoria/filmlära och vi tittar nästan alltid på film på de lektionerna, fan vad jobbigt det är att sitta still så länge! 8-11.15 Utan rast. Men jag klarar det väl :)

Godnatt! 

Av Sophie - 25 januari 2011 11:13

Struntade i skolan idag också. Dels för att jag var trött men mest för att jag lika gärna kan skriva hemma. Om några timmar ska jag ändå dra in till stan för att repa med bandet, då får jag se om jag kan göra det i fortsättningen också. Alltså ifall pojkarna sparkar för mycket eller om det bara känns fel.

Av Sophie - 24 januari 2011 13:13

Idag har jag varit på Mvc på en vanlig kontroll. Har fått en ny barnmorska eftersom min förra skulle börja jobba på förlossningen istället. Jag måste säga att hon jag hade innan var bättre. Men men. Hjärtslagen var 147 på den ena och 153 på den andra. Så det är nästan samma. Sen mätte hon magen och fick måttet 31 cm, säger mig ingenting. Men tydligen var det jättestort så de ska inte mäta den i fortsättningen eftersom det blir helt fel när man har tvillingar. 

Runt 12-14 kg har jag gått upp i vikt vilket låter jättemycket tycker jag men det var tydligen också helt perfekt. Dock ska jag börja äta två Niferex järntabletter om dagen istället för en. Hade fortfarande väldigt lågt blodvärde. 110. Säger mig inte heller nåt, haha. 

Efter Mvc så hade jag tänkt gå en runda på stan och sen äta nån lunch, men nej. Jag fick hemska sammandragningar bara av att gå så jag tog bussen hem istället så nu måste jag plugga hemma idag. Usch. 


Sophie årgång 92

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>
19 besvarade frågor

Arkiv

Sök i bloggen

Blog Statistics Blogglista.se Bloggparaden Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen Bloggar av mammor och gravida Up and Down Bloggparaden Föräldraskap bloggar bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards