Direktlänk till inlägg 1 december 2011
Hej!
Ikväll har jag än en gång tränat lite på att temperera choklad och den här gången tror jag nog att jag lyckades ganska bra. Chokladen blev tunn och lätt att bryta sönder - som choklad ska vara helt enkelt. Dessutom blev pralinerna väldigt glansiga och var lätta att trycka ut ur fomen när de var klara.
Innehållet blev en kaffe- whiskeyblandning gjord med mörk choklad. Utanpå är det vit choklad. Riktigt goda måste jag säga!
Kaffefyllning till praliner
250 gram 70% choklad
1 dl grädde
1 msk whiskey eller konjak
1 tsk snabbkaffe pulver
Koka upp grädde och rör sedan ner chokladen och låt den smälta under omrörning.
Blanda nogrannt ner kaffepulver och spriten.
Låt svalna och fyll sedan pralinskalen med krämen.
I helgen var jag och mina snart fyraåriga tvillingar på besök hos en äldre släkting. Barnen var upptagna med att leka tillsammans med en bebisdocka de hade hittat. Jag och släktingen satt bredvid och pratade om annat. Nämnas bör att dockan var iklädd...
Jag behöver faktiskt en del alldeles för dyra saker. Ja. Behöver. Vill ha, ja. Men på riktigt så BEHÖVER jag dessa saker. Här kommer en liten lista med förklaringar. - En ny soffa. Typ tresits. Den jag har nu är skitsnygg. Problemet är att den är...
Måste klä barnen. Klockan är snart ett. Har ätit frukost och lunch, javisst. Alltid något. Har dammsugit två gånger fast jag egentligen måste plocka undan massor först. Första gången dammsög jag pga.. Det har jag redan glömt. Varför dammsög jag? Just...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
||||||
5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|