Up and Down - And in the end it's only round and round and round

Alla inlägg under januari 2011

Av Sophie - 23 januari 2011 01:43

Alltså det ser ut som att jag ska föda imorgon. 


V 26+0


     Bilder tagna med laptopens cam så de är jättesuddiga men man ser ju iallafall ;)

Av Sophie - 22 januari 2011 13:36

Sitter och äter frukost och är irriterad över att jag vaknade vid ett idag. Men men, jag behöver faktiskt sömn. Min bror ligger fortfarande och sover. 

Mina föräldrar har åkt till Köpenhamn och kommer hem imorgon, som en minisemester typ. Lite skönt att vara själv hemma för en gångs skull. Ska inte göra nåt speciellt idag. Blir väl att gå ut och gå och annars bara vara hemma och ta det jävligt lugnt. Mimmi ligger på fönsterbänken och glor på min frukost. 


(Bilden är inte tagen nu. )

Av Sophie - 22 januari 2011 00:24

Har faktiskt haft en jävligt bra dag idag. Först vaknade jag (vaa?) vid halv åtta. Och klev upp halv åtta. Olikt mig, jag brukar annars sova en halvtimme förlänge och bli tvungen att stressa. Sen tog jag bussen in till stan för att gå på första utav fem föräldrargrupp-träffar. Det var jättebra, lite stelt bara eftersom man inte känner varann riktigt. Men det verkar som att man kommer få bra info om just det man behöver veta när man är yngre och gravid. I princip alla var arton så det var också bra. Efter träffen gick jag ner på stan och åt med en av tjejerna i gruppen. Sen stack jag iväg till simhallen för ett vettengympa-pass. Haha, jag ville egentligen inte dit men pappa har tjajat om att gravida på hans jobb också skulle dit och det skulle vara jättebra så jag tänkte testa en gång. Och det var faktiskt väldigt bra. Ett riktigt träningspass som var ansträngande men höll inte på lika länge som ett vanligt pass. Perfekt. 

Sen hämtade mamma mig och vi gick och fikade på Palladium. Svindyrt med smakar därefter. Sen kom Niklas (min lillebror) och tiggde pengar till mat, plus att han skulle köpa jeans för mammas pengar såklart. 

Sen åkte mamma och jag iväg för att titta på en barnvagn jag hittde på blocket, som jag även köpte! Är hur nöjd som helst. Jättebillig var den (1800 kr) och den var i väldigt bra skick om man tänker på vad den kostade. 

Vad långt inlägg det blev! Klockan är halv ett och det är fredagkväll. Är dödstrött så jag ska lägga mig nu, godnatt. 


  Kändes helt sjukt att köra ut vagnen till bilen! 


Bilden har jag tagit från blocket så det är alltså precis den här vagnen jag köpte. 

Av Sophie - 20 januari 2011 21:04

Vad gör man när ens föräldrar har lagat äcklig mat? Det är ju fruktansvärt respektlöst att säga att man tycker att det är äckligt, man hade ju faktiskt kunnat laga sin egen mat. Men är det inte ännu mer respektlöst att ställa sig och laga något eget när man ser vad det är för mat? De har liksom stått och lagat detta i flera timmar. Kycklingsoppa blev det. Och det låter ju rätt så gott. Men kycklingen var okryddad och inte stekt, bara kokt så den var helt grå. Det var potatis med lite skal kvar och en jättevattnig buljong. That's it liksom. Lite morot också. Jag gillar annars soppa men det här var fan knappt ätbart. Hur gör man?

Av Sophie - 20 januari 2011 09:03

Nu har jag mejlat min mentor och sjukanmält mig idag. Så jag går inte till skolan. Blä vad fruktansvärt lat jag är men jag har verkligen ingen lust. Dessutom kommer jag ändå inte få betyg i rörlig bild pga mammaledigheten. Så det känns meningslöst.

Av Sophie - 20 januari 2011 08:29

Torsdagar kommer nog att förbli min hatdag. Visst, jag får sova till åtta men jag har engelska, samhäll och rörlig bild. På engelskan måste man snacka engelska, vilket jag kan men jag hatar att prata inför grupp. På samhäll är det ändå rätt lugnt, det är bara att lyssna på skriva. På rörlig bild har man sjuuuukt mycket press på sig och läraren tjatar om att det är jätteviktigt att vi jobbar hårt med våra filmmanus. Helvete. Och så slutar jag 16.10 Hemsk tid. Nu har jag klagat färdigt. :)

Av Sophie - 19 januari 2011 22:42

Visst är det supermysigt att vara gravid och kunna tillåta sig själv att ta det lugnt och bara känna de små (och stora) buffarna inifrån. Men fan så mycket jobbigt det finns! Och i ryggen, håll, konstant ont i revbenen, andfåddhet, sammandragningar i magen när man går på stan så det känns som man ska svimma av värmeslag, finnar i ansiktet och utslag runt näsan. Läckande bröst på natten så att lakanet ser ut att ha blivit överfallet av en spermie-attack. Svullet underliv så att man ibland knappt vill ta sig fram. Man kan knappt vaxa sig mellan benen för att man inte ser/når ett skit. Jobbigt att knyta skorna och ta på sig strumporna. Fullständigt omöjligt att böja sig ner, man får ställa sig som en groda alternativt sätta sig på golvet för att ta upp saker. Folk i skolan glor på en för att man är ung och gravid. Man ska kliva upp klockan sex på morgonen fast man verkligen behöver vila ut sig, hur tidigt man än har lagt sig kvällen innan. Man vågar inte gå på stan i flera timmar för att det är jobbigt men framför allt så är man livrädd för att man ska bli kissnödig, vilket man är hela tiden. Man kan inte äta en normal mängd mat för maten får inte plats i magen, så man får äta typ varannan timme och hur ska man kunna det i skolan? Fattar ni ogravida män och kvinnor hur jobbigt jag har det? 

Men vad otroligt underbart det är med alla små myssparkar, vulkanutbrott i magen när de vänder sig om och att åka och titta på en barnvagn. Det är verkligen värt det. Jag trodde aldrig att jag skulle längta efter att få bli mamma.

Av Sophie - 19 januari 2011 14:22

Min mage bara växer hela tiden. Idag slog det mig hur mycket den har vuxit bara de senaste två veckorna typ. Har räknat ut att det borde vara ungefär tio veckor kvar nu. Damn. Det är verkligen inte lång tid. Jag är inte rädd för förlossningen (smärtan) men däremot är jag livrädd för om det blir kejsarsnitt eller om de behöver sy ifall jag spricker. Är livrädd för nålar. Jag är också rädd att få dropp, har läst att i princip alla som ska föda tvillingar får dropp hur värdena än ser ut. Hjälp! Fast det är nog inte så läskigt just då, man koncentrerar sig väl på smärtan antar jag. Men att bli sydd efteråt.. Hu! Men men. Det blir som det blir. Vecka 26 nu. Fan vad tiden har gått fort sen jag gjorde ultraljudet i vecka 17. 

  

Dör lite när jag ser den här bilden. Retard cat.


Sophie årgång 92

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>
19 besvarade frågor

Arkiv

Sök i bloggen

Blog Statistics Blogglista.se Bloggparaden Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen Bloggar av mammor och gravida Up and Down Bloggparaden Föräldraskap bloggar bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards