Up and Down - And in the end it's only round and round and round

Alla inlägg under mars 2011

Av Sophie - 12 mars 2011 01:19

Har fått tätare sammandragningar nu, senaste veckan eller senaste dagarna. Mest märks det idag. Får alltid en mindre sammandragning så fort jag byter ställning men nu har magen dragit ihop sig även när jag bara har varit helt stilla. Det har den inte gjort innan, inte så kraftigt iallafall. Gör dock inte ont alls, bara jävligt jobbigt eftersom det trycker mot revbenen och magen blir jättetung och hård. Börjar närma sig nu.... 

På söndag lär spjälsängen vara färdig (mamma håller på att måla den vit och sätta tapet på kortsidorna) så då ska jag bädda den och göra fint. Längtar! Det är ju i princip det sista man gör innan förlossningen känns det som... Bäddar bebisarnas säng liksom. Förutom det så ska jag tvätta lite nyköpta lakan och två bodys, sen är jag helt klar. Håller på att skriva en lista på vad jag ska packa i BB-väskan. Sen ska det packas också. Snart är det dags :D

Av Sophie - 11 mars 2011 19:31

Idag när mamma och jag skulle in till Växjö och handla mat så hade jag sminkat mig lite, inte alls lika mycket som jag brukar men mest för att folk inte skulle bli rädda och tro att jag rymt från psyket eller nåt. Först åkte vi förbi min farmor för jag skulle hämta lakan till spjälsängen som hon hade köpt till mig på ullared. Så frågar hon om jag är osminkad idag. What? Jag som tyckte att jag hade ansträngt mig för att se normal ut! Haha, men det är väl för att jag annars bara går hemma och skiter i hur jag ser ut. Klev förresten upp vid nio idag, frivilligt. Det märks att kroppen ställer in sig på att bli mamma. Jag vaknar flera gånger varje natt och så sover jag ett par timmar på dagen istället för att kompensera. Känns redan som att jag är mamma fast utan barn. Jaja, nu ska vi laga mat! Blir schnitzel med hasselbackspotatis och bearnaisesås och en stor fet sallad. Göttans. Dessutom svindyr glass till efterrätt som jag lovade mamma att inte berätta för någon om vad den kostade. 

Av Sophie - 11 mars 2011 15:30

Snart bär det iväg till Willys för att storhandla med mamma. Typ första gången som vi storhandlar haha. Men nån gång ska väl vara den första. Hyra film på Hemmakväll ska vi också göra, mycket billigare än att hyra via TVn konstigt nog. Dessutom är det mysigare att hyra en film "på riktigt". Nu ska jag fixa mig lite, vill inte se ut som ett lik.

Av Sophie - 10 mars 2011 20:32

Sitter och äter fryst yoghurt med jordgubbar i och dricker isvatten. Har kliat mig så mycket på händerna att det gör ont nu men det kliar ändå fortfarande så jag håller i vattenglaset som är iskallt. Hjälper pyttelite. Har nyss tagit medicin men det tar ungefär två timmar innan man ens märker nån effekt. Usch, ångrar att jag inte ringde till MVC idag som jag tänkte göra, men på dagen har det inte kliat så mycket.

Av Sophie - 10 mars 2011 13:00

Jag kliver upp och går ner i köket, vad är det jag ser? En liten brun, platt fläck på golvet som luktar kattbajs. Jag går vidare och ser en till och en till, en liten bajskorv följt av en till platt fläck. Vad fan är detta? Min bror är den enda som har varit uppe idag men han svarar inte när jag ringer. Jag har plockat upp det värsta men egentligen ska jag inte ens vara i samma rum som skiten eftersom jag är gravid och min katt äter en medicin som är jättefarlig för gravida. Åh vad ska jag göra? Mamma kommer ju hem snart. Ska jag stå ut med bajsspår i någon timme till eller? Jo jag får väl göra det. Tycker att detta är mycket mystiskt. Mimmi brukar aldrig använda något annat är kattlådan som toalett. Nu sitter hon och jamar bredvid mig och vill ha uppmärksamhet som om ingenting har hänt. MYSTISKT. 


  

Av Sophie - 9 mars 2011 23:19

Jag kliar sönder mig! Det kliar så mycket att jag vissa stunder inte vet vad jag ska göra. Imorgon ska jag ringa min barnmorska och berätta att det har blivit värre. Tydligen var det viktigt att ringa direkt om det förvärras. Men tills imorgon klarar jag mig. Jag har läst en massa nu om graviditetsklåda och levervärden och mest troligt är det att jag har fått graviditetshepatos. 

Om graviditetshepatos:

Graviditetshepatos (ibland kallat graviditetskolestas, ICP, intrahepatisk kolestas under graviditeten, intrahepatisk gallstas eller “graviditetsklåda”) är ett tillstånd som påverkar levern, vilken hos vissa kvinnor verkar vara överkänslighet mot graviditetshormoner. Galla produceras i levern och passerar i normal fall genom gallgångarna till tarmen, där det hjälper matsmältningen. Om man har graviditetshepatos minskar gallflödet till tarmen och gallsalter byggs upp i blodet. 


Kvinnor som har graviditetshepatos löper en ökad risk för dödfödsel (1-2%). Ingen vet helt säkert varför. Fostret kanske dör på grund av gallsyrorna, som man vet kan gå över moderkakan, eller som resultat av syrebrist (drabbar 22-33%), eventuellt orsakad av problem med moderkakan. Prematurfödsel förekommer i 60% av fallen.


Blir rädd när det står att dödfösdsel är vanligare om man har den här "sjukdomen". Fan också, det och tvillinggraviditet ökar ju riskerna med förlossningen rätt så rejält alltså. Hoppas bara att allt går bra! På måndag får jag veta säkert om det är hepatos jag har. 

Av Sophie - 9 mars 2011 15:47

Det märks att det är nära nu. Mamma (som ska vara med mig under förlossningen) har slutat dricka vin helt nu. Inte ens ett glas en fredagkväll. Hon har lämnat en lapp här hemma med alla sina jobbnummer och hon frågar mig ifall det verkligen är okej att hon tar bussen till stan idag när hon ska jobba. Hjälp, kan det verligen gå så fort? Ja det är klart.. För mamma gick det jättefort när jag föddes och jag är första barnet. 

Av Sophie - 9 mars 2011 00:51

Nu är det bestämt! Blivande pappa skrev nyss till mig och sa att han inte vill träffa barnen alls. Jättetråkigt, men det är kanske bäst så och jag vet inte riktigt hur jag ska känna mig nu. Mest ledsen för att barnen inte får någon riktig pappa såklart. Men också rätt lättad för att det hade blivit otroligt jobbigt med att styra upp alltihop. Får se hur det blir till slut helt enkelt men jag förbereder mig till 99% på att bli helt ensam med bebisarna. 


Sophie årgång 92

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2011 >>>
19 besvarade frågor

Arkiv

Sök i bloggen

Blog Statistics Blogglista.se Bloggparaden Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen Bloggar av mammor och gravida Up and Down Bloggparaden Föräldraskap bloggar bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards