Up and Down - And in the end it's only round and round and round

Alla inlägg under september 2011

Av Sophie - 25 september 2011 00:50

Nu ska jag lägga mig. För sent som vanligt. Imorgon ska vi försöka oss på att bygga ihop hyllan jag köpte och så ska jag göra päronpuré av päronen i vår trädgård. Har hur mycket som helst. Mamma kom hem från Tyskland och Polen idag och hade med sig jättesöta presenter till pojkarna. Jag lägger upp bilder på det imorgon! 


 

Av Sophie - 24 september 2011 23:12

Mina cake pops gick åt helvete. Chokladen stelnar inte och själva "degen" blev för mjuk så de vill inte riktigt stanna på plats längst ut på pinnen utan pinnen åker rätt igenom när man ställer dem upp. Så det blir väl ett nytt försök en annan gång. Har beställt chokladfärg också. Längtar! Att få bakpaket är numera det näst bästa som finns. 



Det bästa som finns

 

Av Sophie - 24 september 2011 12:16

Det blir en liten promenad till Ica nu som det allt för ofta blir these days.. Ska handla lite vit choklad och sen testa att färga den med vanlig pastafärg. Det ska man egentligen inte göra men det skadar ju aldrig att testa. Kan även prova att färga med karamellfärg kanske. Försöker nämligen göra lite cake pops av en muffins som blev åt helvete ful. Smeten bara rann över kanten när den var i ugnen. Perfekt att testa med den då. För er som inte vet vad cake pops är så kan jag berätta att det är kaksmulor blandat med något fuktigt, t.ex philadelphia, lemon curd, likör eller nutella. Man tar vad man tycker passar. Själv tog jag Lemon curd och amaretto. Får se om det blir bra! I vilket fall så rullar man sen massan till små bollar, varefter man doppar dem i choklad och sätter dem på klubbpinnar. Hoppas min beskrivning är förståelig! Nu måste jag trösta en gnällbebis.


 

Av Sophie - 23 september 2011 23:18

Åh, det känns som om jag inte har bloggat idag. Har jag det? Jag vet itne, hah. Men men. Pojkarna har varit fruktansvärt jobbiga denna dag, så även igårkväll. Vad händer? Det verkar som om båda är aningens förkylda. Tråkigt. Jag behandlar med saltlösning, otri-baby nässug samt minimala mängder nezeril för spädbarn. Men ändå är de lite täppta. Det försvinner väl. 

Imorgon ska vi hälsa på min faster i sitt nyinköpta hus. Därför (och för att det var kul) har jag bakat morotscupcakes! Har inte smakat dem ännu men de verkar riktigt goda. Det skrev jag ju förresten förut. Riktigt krispiga utanpå och väldigt kladdiga, men inte degiga, inuti. Nu ska jag sova! Har läst ut Twilight-serien igen. Är det någon här som har läst S. Meyers bok "Genom dina ögon"? Jag har den hemma och har börjat läsa dem men den är ganska svår i början. Så jag undrar om det är värt att fortsätta? Jag ahr förvisso bara läst ett tiotal sidor. Well, goodnighty then! 


Visst kan man se hut krispig ytan är? ;)

Frostingen är en vanlig creme cheese. En såndär som passar utmärkt på morotskaka. 

 


Samuel tidigare idag

 


Jag är trött. Syns det?

 

Av Sophie - 23 september 2011 18:05

Idag har jag bakat morotscupcakes. Verkar goda, mycket krispig yta och mycket fluffigt och saftigt inre. Haha. Bilder kommer senare idag, just nu matar jag Samuel som alltid somnar när han äter och vaknar upp fem minuter senare och är hungrig igen. Riktigt jobbig dag har det varit. Och nu spyr ungen upp allt igen. Hela jag simmar i en vit mjölkliknande sörja. Lovely!

Av Sophie - 23 september 2011 09:00

Såg ni detta program som små? Jag gjorde det i alla fall. Jag vet inte vad jag ska säga om det, mer än att hon är genialisk. Så jävla bra. Säg att ni håller med mig!

Ika Nord kallas hon förövrigt. Fruktansvärt vacker dessutom.


Av Sophie - 22 september 2011 22:15

Har fått lite förslag på vad jag skulle kunna blogga om. Berätta gärna om ni har något annat som ni skulle vilja läsa om ur mitt perspektiv!

Tänkte skriva lite om vad jag tänkte när jag blev gravid. 

Så, det började med att ingen mens kom, men jag tänkte väl egentligen inte på det först eftersom jag nyligen haft missfall och mensen var väldigt oregelbunden efter det samt efter ett par år som nästan "menslös" på grund av sättet jag levde. Visst tänkte jag på barn, jag hade ju nyss varit gravid. Jag tänkte ärligt talat väldigt mycket på barn och graviditet och var ganska nere efter missfallet. Men jag kopplade ändå inte riktigt ihop det med att jag inte fick mens. Nämnde det kort för en av mina bästa vänner och hon tyckte självklart att jag skulle köpa ett test. Det tyckte min pojkvän också. Men jag gjorde inte det då. Det kändes fel att köpa ett test när jag ändå inte skulle ha barn. Men så fortsatte mensen att lysa med sin frånvaro. Så jag sa det till min vän igen. Då sa hon till mig att jag verkligen borde testa mig. Så jag gick och köpte ett test tillsammans med flera kompisar. Jag tog det alltså inte speciellt seriöst. Jag var ju ändå inte gravid. På kvällen samma dag testade jag mig hemma hos pappan till barnen. Jag var gravid, det var det ingen tvekan om. Jag grät och han log. Jag sov där och han åkte till jobbet morgonen efter. Jag slutade röka direkt. Såklart. Tänkte mycekt på abort. Han ville inte ha barnet. Han ville att jag skulle göra abort, men det ska jag inte prata om mer nu. Vi var på en fest och där var jag nästan säker på att det skulle bli abort. Jag hade bokat möte och allt. Så jag drack några öl och rökte några cigg, dum som jag var. Efter den händelsen, när jag var nykter igen och tänkte efter, mådde jag fruktansvärt dåligt. Varför hade jag rökt och framförallt druckit? Riktigt korkat. Jag pratade med en kurator på ungdomsmottagningen och berättade att jag ville behålla barnet. Varför skulle jag göra abort? Döda ett litet foster som jag egentligen ville ha? Nej, det var bara fel. Så där började min graviditet på riktigt för mig. Mentalt. Och det var så jävla skönt att jag hade bestämt mig. Ni fattar inte. 

Då var jag i vecka åtta om jag minns rätt, när jag bestämde mig. I vecka sjutton plus ett hade jag mitt första ultraljud. Mamma var med. Där fick vi reda på att det var två. Vilken chock! Det absolut sjukaste med det är att jag hade suttit framför datorn kvällen innan och läst om tvillingar. Bara för att. Men det gick förvånansvärt fort att smälta budskapet. Redan på kvällen samma dag var det självklart för mig att det var två där inne. Som om jag redan visste. Men det kan man ju inte. 



Några dagar efter att jag fått reda på att jag var gravid

Ja, jag har vitt gegg runt näsan. Jag hade jättemycket eksem där under hela graviditeten så jag använde olika krämer konstant 

 

Av Sophie - 22 september 2011 20:17

Har kommit hem från Ikea, jag har faktiskt varit hemma i ett par timmar. Men i alla fall. Pappa drog till stan på föräldramöte med min lillebrors klass. Jag är hemma själv med barnen och först var jag glad att kunna mata dem, lägga dem och bara ta det lite lugnt och leva vardagsliv. Men nej. Pojkarna har skrikit sig hesa fram till nu. Båda samtidigt. Jag försökte mata en i babysittern (jag lägger flaskan på en tjock filt så att han kan äta själv) och sen sitta bredvid och mata den andra. Men det ville de inte. De ville inte heller ligga i babygymet eller sitta någon annanstans. You name it. Bara panikskrik. Det tog mig ungefär trettiofem minuter att bara diska två flaskor till vällingen. Annars hade jag ju kunnat låta dem skrika lite. Men inte nu, nu var det ett riktigt fruktansvärt skrik som om de skulle ramla ihop döda av utmattning en sekund senare. Så jag hade ju inget val. Men på något sätt gick det. Nu sover Joel i sin säng med en skjorta på sig. Jag vågar inte byta till pyjamas och han verkar ju inte störas av det ändå. Samuel ligger i sin säng och småpratar med ett gosedjur. Så nu ska jag packa upp det jag handlade idag. 

Det blev ett till sittstöd till barnstolen så att jag kan tvätta de andra och ändå ha ett i stolen. Sen köpte jag en bakduk och en konstig kniv i plast till det. Tror man ska skära marsipan/sugarpaste med den kniven, vilket passar mig utmärkt. Köpte även ett paket med olika utstickare, bland annat ett litet hjärta samt en rund form som verkar passa bra om man vill täcka en bakelse. Skulle köpt en spegel men det glömde vi. Så blev det ju en hylla också. En stooor hylla som också kan användas som rumsavdelare. Bra att ha sen när jag hittar lägenhet.


Sophie årgång 92

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>
19 besvarade frågor

Arkiv

Sök i bloggen

Blog Statistics Blogglista.se Bloggparaden Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen Bloggar av mammor och gravida Up and Down Bloggparaden Föräldraskap bloggar bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards